Tegen de stroom in

Frank Schwarz van MainFirst behoudt het vertrouwen in Amerikaanse kampioenen zoals Tesla en Nvidia. ​ Hij is ook overwogen in de Aziatische regio en China in het bijzonder.

Mainfirst belegt in large-cap bedrijven die de leiders van morgen zullen zijn in hun respectievelijke sectoren en een groei van meer dan 20% per jaar zullen leveren. Hieronder vallen Amerikaanse namen als Nvidia, Amazon en Tesla. Over deze laatste zegt Frank Schwarz, Portfolio Manager bij Mainfirst: "De pers verwelkomde de lancering van ​ het Model S in 2020. Voor het eerst stond een fabrikant van elektrische auto's in de top 10 van de automobielsector. Ondanks zijn controversiële persoonlijkheid heeft Elon Musk bewezen een succesvol bedrijf te kunnen runnen. Hij slaagde erin om de productiesnelheid te managen en de toeleveringsketen te integreren. In zekere zin vergelijk ik hem met Steve Jobs. Veel van onze klanten vroegen ons om deze blootstelling te schrappen, maar ik houd ze, omdat ik overtuigd ben van het potentieel."

De managementstijl van Elon Musk is om mensen hard te pushen, vooral met een strikt productieschema voor het 25.000 dollar model. "Zijn doelen lijken in eerste instantie misschien onmogelijk, maar hij slaagt er altijd in om ze te bereiken, zelfs als ze een jaar of twee te laat zijn," zegt Frank Schwarz. " Volgens hem is de enige manier om vooruitgang te boeken, de lat hoog leggen. De media concentreren zich echter meer op de ontwikkelingen bij Twitter. Maar Tesla blijft erg populair in China en elders in Azië."

Frank Schwarz is niet overtuigd van autonoom rijden. Hij geeft de voorkeur aan projecten op het gebied van energieopslag of AI, waarvoor meer microprocessoren nodig zijn: "Elon Musk is ook geïnteresseerd in AI. Hij lanceerde net zijn Grok-systeem om de concurrentie aan te gaan met ChatGPT."

Amerikaanse digitale kampioenen

Nvidia is een andere naam in de holdings van Mainfirst. "'Tien jaar geleden ontmoette ik voor het eerst de CEO van Nvidia", zegt Frank Schwarz. "Op dat moment werkte de wereldleider in halfgeleiders - het Amerikaanse Intel - aan een ingewikkelde productielijn van 18 maanden. De sector evolueerde niet en de productietijden waren lang. Nvidia kwam als een disruptor met grafische chips voor consoles en computers. Dankzij zijn technologie kon het de prestaties van zijn chips elk jaar verhogen. Met de komst van AI zal de vraag nog toenemen en deze systemen zullen chips van hoge kwaliteit van Nvidia vereisen. Nvidia heeft momenteel 96% van de markt in handen, met weinig concurrenten."

De Amerikaanse techgigant Amazon, een innovatieve wereldleider op het gebied van technologie, software en engineering "heeft een groot toekomstpotentieel", aldus Frank Schwarz: "Het bedrijf rekent Microsoft en Google tot zijn concurrenten en heeft met een aandeel van 45% het leeuwendeel van de cloudmarkt in handen. Amazon biedt een breed scala aan webdiensten en bouwt momenteel aan een nieuw IT-platform."

Naast Apple, dat er volgens Frank Schwarz erg duur uitziet, denkt hij dat andere Amerikaanse technologiebedrijven " tegen redelijke multiples worden verhandeld, gezien de zichtbaarheid van de winsten van dit jaar."

Chinese aandelen verhandeld tegen aanzienlijke waarderingskorting t.o.v. de Amerikaanse markt

Chinese bedrijven zijn ondervertegenwoordigd in wereldwijde indices. Toch herbergt China technologiebedrijven met zeer grote marktkapitalisaties en enkele van 's werelds meestverdienende bedrijven. "We hebben de Aziatische regio overwogen om de machtsverhoudingen beter weer te geven", zegt Frank Schwarz. "China blijft leider in 37 van de 44 opkomende technologieën. Veel Chinese bedrijven zijn leiders in hun segment, met name in intelligente materialen en radiofrequentiecommunicatie, of defensieactiviteiten op het gebied van cyberbeveiliging."

De Chinese aandelenmarkt wordt momenteel verhandeld tegen een aanzienlijke waarderingsdiscount ten opzichte van de Amerikaanse markt. "Wij geloven dat dit onterecht is", zegt Frank Schwarz. " De bedrijven in onze portefeuille blijven stabiele groeicijfers tonen. Een van de voorbeelden is CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited), een toonaangevend Chinees bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van lithium-ionbatterijen voor elektrische voertuigen en energieopslagsystemen. Een andere participatie is Meituan, een Chinees technologiebedrijf dat een zeer populaire toepassing biedt voor verschillende diensten, waaronder ​ levering van maaltijden (tussen 50 en 70 miljoen maaltijden per dag), restaurantreserveringen en reizen. Tot slot bezitten we ook Pinduoduo, een snelgroeiend Chinees e-commerce platform dat zich onderscheidt door zijn social shopping concept, waarbij gebruikers samen producten kopen om korting te krijgen."

Frank Schwarz
Frank Schwarz

Perscontact

Wim Heirbaut

Senior PR Consultant, Befirm

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Mainfirst

MAINFIRST is een onafhankelijke Europese multi-investeringsboetiek met een actieve beheerbenadering. Het bedrijf beheert zowel beleggingsfondsen alsook speciale fondsen in de activaklassen aandelen, obligaties en multi-asset. De teams voor portefeuillebeheer werken onafhankelijk bij de uitvoering van hun beleggingsideeën en volgen consequent hun respectieve beleggingsstrategieën en -filosofieën. Deze aanpak, in combinatie met een authentieke bedrijfscultuur, vormt de optimale basis voor het genereren van alfa en het creëren van langetermijnwaarde voor onze beleggers. Duurzaamheidsaspecten zijn expliciet opgenomen in alle fondsen van MainFirst en zijn volledig geïntegreerd in het besluitvormingsproces voor actieve aandelenselectie.

Voor meer informatie (inclusief juridische notities), zie www.mainfirst.com.

 

PERSBERICHT – betreft geen officieel document

Wij willen u erop wijzen dat alle gegevens en informatie die ter uw beschikking zijn gesteld, grondig onderzocht zijn door MainFirst Group (bestaande uit bedrijven die behoren tot MainFirst Holding AG). Met betrekking tot de juistheid en volledigheid ervan kunnen wij echter geen enkele aansprakelijkheid of garantie opnemen voor schade die rechtstreeks of onrechtstreeks wordt veroorzaakt door de ontvanger van deze informatie of door derden. In het geval deze tekst in welke vorm en in welke mate dan ook wordt gepubliceerd, is de uitgeverij (krantenredacties, gelieerden of derden in opdracht, websites, podcasts, enz.) verplicht om de nodige disclaimers en juridische mededelingen op te nemen.
Daarnaast verwijzen wij in dit verband naar onze juridische informatie:

De informatie in het bijgevoegde document vormt geen verzoek, aanbod of aanbeveling om participaties in het fonds te kopen, te verkopen of om enige andere transactie aan te gaan. Het is uitsluitend bedoeld om de lezer inzicht te geven in de belangrijkste kenmerken van het fonds, zoals het beleggingsproces, en wordt noch geheel noch gedeeltelijk beschouwd als een beleggingsaanbeveling. De verstrekte informatie is geen vervanging voor de eigen overwegingen van de lezer of voor enige andere juridische, fiscale of financiële informatie en advies. Noch de beleggingsmaatschappij, noch haar werknemers of bestuurders kunnen aansprakelijk worden gesteld voor verliezen die rechtsreeks of onrechtstreeks worden geleden door het gebruik van de inhoud van dit document of in enig ander verband met dit document.

De verkoopdocumenten in het Duits die op dit moment geldig zijn (verkoopprospectus, essentiële-informatiedocumenten (PRIIPs-KIDs) en de halfjaar- en jaarverslagen), die gedetailleerde informatie geven over de aankoop van participaties in het fonds en de bijbehorende kansen en risico's, vormen de enige wettelijke basis voor de aankoop van participaties. De bovengenoemde verkoopdocumenten in het Duits (evenals in onofficiële vertalingen in andere talen) zijn te vinden op www.mainfirst.com en zijn naast de beleggingsmaatschappij Ethenea Independent Investors S.A. en de depothoudende bank, ook gratis verkrijgbaar bij de respectieve nationale betaal- of informatieagenten en van de vertegenwoordiger in Zwitserland. Dit zijn:

België, Duitsland, Liechtenstein, Luxemburg, Oostenrijk: DZ PRIVATBANK S.A., 4, rue Thomas Edison, L-1445 Strassen, Luxembourg; Frankrijk: Société Générale Securities Services, Société anonyme, 29 boulevard Haussmann, 75009 Paris; Italië: Allfunds Bank Milan, Via Bocchetto, 6, 20123 Milano; SGSS S.p.A., Via Benigno Crespi 19A-MAC2, 20159 Milano; Portugal: BEST - Banco Eletronico de Servico Toal S.A., Praca Marques de Pombal, 3A,3, Lisbon; Spanje: Société Générale Securities Services Sucursal en Espana, Plaza Pablo Ruiz Picasso, 1, 28020 Madrid; Zwitserland: Vertegenwoordiger: IPConcept (Schweiz) AG, Münsterhof 12, CH-8022 Zürich; Betaalagent: DZ PRIVATBANK (Schweiz) AG, Münsterhof 12, CH-8022 Zürich.

De beleggingsmaatschappij kan bestaande distributieovereenkomsten met derden beëindigen of distributievergunningen intrekken om strategische of statutaire redenen, mits inachtneming van eventuele deadlines.